Stabiliteit burgerlijke bouwkunde

stabiliteit utiliteitsbouw

veiligheidscoördinator

EPB

EPC

expertise

Planet

Planet werd op 10 december 1998 onder de naam Planet Engineering BVBA opgericht door ir. Ing. Peter SMET.  In een latere fase werd 50% van de aandelen overgenomen door ir. Ing. Serge VANDEMEULEBROECKE en sindsdien wordt het bedrijf geleid door de 2 vennoten.

 

Eind 2001 ging Planet pas echt van start met de gedeeltelijke uitvoeringsstudie van het Centraal Station in Antwerpen. In heel korte tijd groeide Planet uit tot een bedrijf met 8 medewerkers. De afwerking van het project Centraal Station was voor ons   geen eindpunt. Meer dan 15 jaar later telt de organisatie 15 medewerkers in vast dienstverband en is er een samenwerkingsakkoord met een extern tekenburo waar 15 medewerkers full-time tekenen voor Planet.  Deze uitgebreide capaciteit geeft Planet de mogelijkheid om flexibel in te spelen op de vraag van haar klanten.

"Sinds 16 oktober 2018 maakt Planet deel uit van Sweco Belgium. Lees hier het persbericht."

 

activiteiten

 

De activiteiten van Planet variëren van kleine en grote verbouwingen tot ééngezinswoningen en appartementsgebouwen.  Ook industriebouw in beton of staal behoort tot haar opdrachtenpakket.

 

Naast de utiliteitsbouw, heeft Planet ook verschillende projecten burgerlijke bouwkunde.  Naast de uitvoeringsstudie van het Centraal Station, voerde wePlanet ook studies uit voor tunnels, kaaimuren, LNG-terminals, bruggen, fietsentunnels, en zo meer.

 

 

Part of Sweco